lauantai 14. syyskuuta 2024

Älä pure ruokkivaa kättä

          Älä pure ruokkivaa kättä


     Ihan tämän jutun alkajaisiksi muistutan, että olen itse yhdeltä ammatiltani tarjoilija ( hotelli-,ravintola - ja cateringalan perustutkinnon suoritin v.2013) .

Olen tehnyt monipuolisesti töitä erilaisissa ravitsemusliikkeissä Ahvenanmaalta Utsjoelle, sekä kirjoittanut ja tukenut ( ja edelleen tuen) ravintola-alaa ja ravintola-ja ruokakulttuureja useaan otteeseen , myös täällä blogissani.

https://anskunmietteet.blogspot.com/2024/04/ravintola-ala-osa-yhteisoamme.html?m=1


  Nyt on kyllä pakko sanoa, että alla oleva artikkeli ja siitä huokuva asenteellisuus kuluttajia kohtaan , ei tehnyt hyvää ravintola-alalle, päinvastoin.

Kuluttajien syyllistäminen ravintola-alan ahdingosta ja ravintoloiden konkursseista, on pöljää ja lyhytnäköistä.
Se syyttävä sormi on kyllä nyt suunnattava ihan eri osoitteeseen, miksi kuluttajien ostovoima on heikentynyt ja rahat tiukilla.

https://yle.fi/a/74-20110944?fbclid=IwY2xjawFSDs5leHRuA2FlbQIxMQABHUbTySpCF_47Y3XyC5Ty_Owf2LxJ6QKAPCPXbD7Ud09iQ_8WfULi3sPvQg_aem_wkD22MVNF1OQH3GbyTrxhg


 
   Tässä tilanteessa, kun työttömyys on Suomessa kasvanut ja tehty paljon kipeitä  leikkauksia ( mm. 300€ suojaosan poisto ) , niin aika monessa kotitaloudessa joudutaan kiristämään vyötä ja miettimään todella tarkkaan, mihin ne rahat riittää.

Kyllä siinä ensimmäisenä huolehditaan siitä, että katto pysyy pään päällä, ja huolehditaan ne perustarpeet kuntoon .
Jos joudutaan miettimään, että ostetaanko ruokaa vai pakolliset reseptilääkkeet , niin silloin ei käy mielessä pubiin lähtö tai illalliselle meno.


   JOS nyt sattuukin  joskus olemaan vähän ylimääräistä rahaa, niin siinäkin tilanteessa saattaa joutua miettimään, että mihinkä elämykseen sen rahan laittaa ...
Meneekö ravintolaan syömään, meneekö kuuntelemaan vaikka jotain konserttia, teatteriin ?!

Minä esim.osaan laittaa ruokaa kotona, myös sitä makaronilaatikkoa.
Mutta minä en osaa soittaa viulua enkä selloa enkä mitään muutakaan instumenttia, joten valinnan edessä suuntaan kyllä kuuntelemaan konserttia ja syön kotona......
Koska tiukalla budjetilla ei ole varaa valita sekä että, vaan on valittava joko tai.


    Jatkuvalla leikkaamisella ei valtion taloutta saada kasvuun.
Kaikki leikkaukset ovat pois palveluiden käytöstä, myös niistä kahvila - ja ravintolakäynneistä.

Myöskään kuluttajien väheksyminen ja dissaaminen, ja heidän valintojensa kritisointi, erityisesti haastavina aikoina, ei ole hedelmällistä ja tuottavaa toimintaa.

Jos / kun jossain vaiheessa kotitalouksien budjetti taas  kohenee, niin siinä voi käydä niin, että kuluttajat kipittelevät rahojensa kanssa sellaisten elämyksien pariin, jossa heitä ei ole katsottu nenänvartta pitkin ja syyllistetty valinnoista, joita on pitänyt tehdä silloin, kun on ollut tiukat ajat.

  Leppoisaa syyslauantaita toivotellen; Ansku

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti