Viña Maipo Rosé 8% , 2023
🍇 Cabernet Sauvignon
🇨🇱 Chile
Kuiva, keskihapokas, vadelmainen, puolukkainen, yrttinen
Seurustelujuoma, porsas, rasvainen kala, miedot juustot
https://www.alko.fi/tuotteet/409627/Vi-a-Maipo-Ros-8-2023/
Kovan pöhinän saattelemina saapuivat kauppaan mm. 8% - viinit , ja pitihän se sitten itsekin päästä maistelemaan näitä tuotteita.
Myönnän jo heti tässä ensikättelyssä, että suhteeni näihin 8 % viineihin oli skeptinen. " Viinit viininä ja mehut erikseen" - ajatuksen pyöriessä päässäni päätin kuitenkin reippaasti työntää tuon ennakkoluuloni taka-alalle , ja otin lähikaupasta maisteltavaksi tämän kuivan rosén Chilestä.
Viilensin viinin huolella , ja tastingin jälkeen nautin sitä myös ruokajuomana kanasalaatin kera .
Vaikka tämä valitsemani rosé ei ollutkaan pettymys sinänsä, niin en minä alkanut heittelemään kärrynpyöriäkään sen kunniaksi.
Chilen viinintuotanto-maana ja Cabernet Sauvignonin esittelen jonkun toisen valitsemani viinin yhteydessä .
Tämän viinin yhteydessä paneudun näihin kahdeksan prossasiin, ja avaan vähän omia ajatuksiani Suomen alkoholi-politiikasta .
Tässä muutama hyvä linkki, missä kerrotaan vähän lisää, miten nämä matala-alkoholiset viinit syntyvät:
https://viinimaa.fi/artikkelit/viinitieto/8-prosenttiset-viinit-ruokakauppojen-hyllyille#eb7b1c10
https://viiniposti.fi/blogs/lasissa/8-viinit-ruokakauppoihin
Maamme pitkäripainen saa ainakin minun puolestani huokaista vielä helpotuksesta, sillä valitsen kyllä toistaiseksi viinini ns. " normiviinien" joukosta ja ko.liikkeestä.
🍇🍷🍇🍷🍇🍷🍇🍷
Minä en muutenkaan ole sitä mieltä, että Alkoa pitäisi kokonaan lakkauttaa,
vaikka alkoholin myynti vapautuisikin vielä nykyistä enemmän ( mitä kyllä hieman epäilen ).
Fakta on kuitenkin se, että vaikka kaikki viinit vapautettaisiin kauppoihin, niin ei siellä lajiaan enempää hyllytilaa ole - näin ollen vähän harvinaisemmat viinimaat - ja rypäleet ei taatusti mahdu isojen kauppaketjujen valikoimiin.
Vaikka alkoholinkäyttö on vähentynyt vuosi vuodelta, ja alkoholittomien ja vähä-alkoholisten juomien kysyntä ja myynti kasvanut, niin edelleenkin suhtautuminen alkoholiin on varsin jokotai.
Vaikka majoitus - ja ravintola-ala kuuluisi Työ-ja elinkeinoministeriön alaisuuteen, niin koko alaa valvoo edelleen STM - ja niin kauan kun tämä ei muutu, ravintola-ala ei pääse kehittymään samalla tavalla kuin esim. muualla Euroopassa.
Majoitus-ja ravitsemisala työllistää valtavan määrän ihmisiä suoraan, ja toisen mokoman välillisesti, sen paikka olisi ehdottomasti TEMin alla, kuten mikä tahansa muukin liiketoiminta.
Nyt majoitus-ja ravitsemisliikkeitä käsitellään alkoholin myötä holhouksen kautta, eikä elinkeinotoimintana.
Kilpailu vääristyy, eikä anna reilua mahdollisuutta kotimaisille yrittäjille .
Ja sitä reilua mahdollisuutta tarvittaisiin kipeästi, korona-aika rajotuksineen osui todella rankasti juuri MARA -alalle.
Konkurssien määrä alalla on ollut kova, nimekkäitäkin ravintoloita on laittanut lapun luukulle.
Lisäksi alalta on lähtenyt paljon ammattitaitoista työvoimaa muihin töihin, eikä ala kiinnostaa enää niin monia nuoriakaan .
Kovan pöhinän saattelemina saapuivat kauppaan mm. 8% - viinit , ja pitihän se sitten itsekin päästä maistelemaan näitä tuotteita.
Myönnän jo heti tässä ensikättelyssä, että suhteeni näihin 8 % viineihin oli skeptinen. " Viinit viininä ja mehut erikseen" - ajatuksen pyöriessä päässäni päätin kuitenkin reippaasti työntää tuon ennakkoluuloni taka-alalle , ja otin lähikaupasta maisteltavaksi tämän kuivan rosén Chilestä.
Viilensin viinin huolella , ja tastingin jälkeen nautin sitä myös ruokajuomana kanasalaatin kera .
Vaikka tämä valitsemani rosé ei ollutkaan pettymys sinänsä, niin en minä alkanut heittelemään kärrynpyöriäkään sen kunniaksi.
Chilen viinintuotanto-maana ja Cabernet Sauvignonin esittelen jonkun toisen valitsemani viinin yhteydessä .
Tämän viinin yhteydessä paneudun näihin kahdeksan prossasiin, ja avaan vähän omia ajatuksiani Suomen alkoholi-politiikasta .
Tässä muutama hyvä linkki, missä kerrotaan vähän lisää, miten nämä matala-alkoholiset viinit syntyvät:
https://viinimaa.fi/artikkelit/viinitieto/8-prosenttiset-viinit-ruokakauppojen-hyllyille#eb7b1c10
https://viiniposti.fi/blogs/lasissa/8-viinit-ruokakauppoihin
Maamme pitkäripainen saa ainakin minun puolestani huokaista vielä helpotuksesta, sillä valitsen kyllä toistaiseksi viinini ns. " normiviinien" joukosta ja ko.liikkeestä.
🍇🍷🍇🍷🍇🍷🍇🍷
Minä en muutenkaan ole sitä mieltä, että Alkoa pitäisi kokonaan lakkauttaa,
vaikka alkoholin myynti vapautuisikin vielä nykyistä enemmän ( mitä kyllä hieman epäilen ).
Fakta on kuitenkin se, että vaikka kaikki viinit vapautettaisiin kauppoihin, niin ei siellä lajiaan enempää hyllytilaa ole - näin ollen vähän harvinaisemmat viinimaat - ja rypäleet ei taatusti mahdu isojen kauppaketjujen valikoimiin.
Vaikka alkoholinkäyttö on vähentynyt vuosi vuodelta, ja alkoholittomien ja vähä-alkoholisten juomien kysyntä ja myynti kasvanut, niin edelleenkin suhtautuminen alkoholiin on varsin jokotai.
Vaikka majoitus - ja ravintola-ala kuuluisi Työ-ja elinkeinoministeriön alaisuuteen, niin koko alaa valvoo edelleen STM - ja niin kauan kun tämä ei muutu, ravintola-ala ei pääse kehittymään samalla tavalla kuin esim. muualla Euroopassa.
Majoitus-ja ravitsemisala työllistää valtavan määrän ihmisiä suoraan, ja toisen mokoman välillisesti, sen paikka olisi ehdottomasti TEMin alla, kuten mikä tahansa muukin liiketoiminta.
Nyt majoitus-ja ravitsemisliikkeitä käsitellään alkoholin myötä holhouksen kautta, eikä elinkeinotoimintana.
Kilpailu vääristyy, eikä anna reilua mahdollisuutta kotimaisille yrittäjille .
Ja sitä reilua mahdollisuutta tarvittaisiin kipeästi, korona-aika rajotuksineen osui todella rankasti juuri MARA -alalle.
Konkurssien määrä alalla on ollut kova, nimekkäitäkin ravintoloita on laittanut lapun luukulle.
Lisäksi alalta on lähtenyt paljon ammattitaitoista työvoimaa muihin töihin, eikä ala kiinnostaa enää niin monia nuoriakaan .
Fyysisesti raskas kokin ja tarjoilijan työ, epäsäännölliset työajat ja hyvin verkkaisesti nousseet palkat alalla eivät ole innostaneet tulijoita .
Henkilökohtaisesti koen alan kiinnostavana, jonka sisällä on mahdollisuus oppia uutta koko ajan, kehittyä paremmaksi, tehdä töitä hyvinkin erilaisissa paikoissa , halutessaan osallistua erilaisiin alan kilpailuihin jne jne...
Tähän loppuun linkitän vielä aiemmin kirjoittamani blogijutun: ravintola -ala = osa yhteisöämme
https://anskunmietteet.blogspot.com/2024/04/ravintola-ala-osa-yhteisoamme.html?m=1
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti