keskiviikko 29. elokuuta 2012

Makuja läheltä ja kaukaa – Lohjansaaressa Alitalon omenaviinitilalla


Teksti ja kuvat: Mari Laulumaa

Makuja läheltä ja kaukaa –
Lohjansaaressa Alitalon omenaviinitilalla



Lohjalta, noin 10 km Hankoon päin, sijaitsee idyllisen kaunis Lohjansaari –ja Lohjansaaressa sijaitsee viihtyisä ja kiinnostava Alitalon omenaviinitila, ihanteellinen pyöräretkikohde koko perheelle maaseudun rauhaan ja hyvien makujen äärelle.

   Alitalon omenaviinitilalla on paljon tarjottavaa kaikenikäisille, ja siellä saa helposti kulumaan monta tuntia rentoutuen rauhallisessa ympäristössä, rapsutellen pihapiirin lukuisia kotieläimiä ja nauttien vaikka paikanpäällä viinitilan tuotteista.

Jos tilalle sattuu osumaan touko-kesäkuun vaihteessa, niin silloin ympärillä olevat lukuisat omenapuut olisivat upeassa kukkaloistossaan, mutta kohde on kyllä aivan yhtä viehättävä kaikkina vuodenaikoina auki ollessaan.





 Tilalla sijaitsee viinimyymälä, josta on saatavilla tilan tuotteita ympäri vuoden, sesonkiaikoina päivittäin, muulloin sopimuksen mukaan. Tilan valikoimista löytyy mm. Siidereitä, eri makeusasteella olevia viinejä, ja kuohuviiniäkin on saatavilla ( puolikuiva,hiilihapotettu kuohuviini) – toimittajan huomio: maistanut useita eri laatuja ja todennut ne erittäin herkullisiksi,voin lämpimästi suositella! J








Vanhaan navettaan on upeasti sisustettu viihtyisä saaribaari, viiniravintola, jossa voi nauttia tilan tuotteita ja makupaloja. Tilauksesta siellä voi järjestää myös ruokailumahdollisuuden. Alitalon omenaviinitilalla on mahdollisuus järjestää myös perhejuhlia, kokouksia ja muita yksityistilaisuuksia.




             Lapsille ja muillekin eläinten ystäville siellä on runsaasti hellyttäviä tuttuja kotieläimiä, jotka ovat kovasti seurallisia, ja pitävät rapsuttelusta ja huomiosta. Tilalla asustelee mm. Villisikoja, hevosia, vuohia, kaneja jne...






Suosittelen todellakin kohdetta lämpimästi kaikille, on todella hieno paikka viettää aikaa ja tukea kotimaisia yrittäjiä,jotka takaavat työllään meille laadukkaita ja persoonallisia makuelämyksiä!



Alitalon Omenaviinitila
Pietiläntie 138
08800 Lohja

p.019-349120

Kotisivut:


 Avoinna: 1.6-15.8. päivittäin
15.-31.5. sekä 16.8-30.9 perjantaisin  & lauantaisin klo 12-17,
muulloin sop.mukaan. ( yksittäiset matkailijat )

Myymälä on avoinna muina aikoina ympäri vuoden sopimuksen mukaan.



Yleistä tietoa Suomen viinitiloista

  Suomessa toimii tällä hetkellä noin 30 tilaviiniyrittäjää eri puolilla maata. Nämä viinitilat valmistavat alkoholituotteita kotimaisista marjoista ja hedelmistä: viinejä, liköörejä, siidereitä. Tiloilta löytyy erilaisia palveluja ja toimintoja: viininmaistatusta, tilaviinimyymälöitä, ruokailpalveluja, majoitusta ym ym...

Viinitiloja Suomesta löytyy aivan Ahvenanmaalta Lappiin saakka ja siltä väliltä, joten nämä kohteet karavaanareillekin ovat varmasti yksi mukava tapa tutustua Suomalaiseen maaseutuun ja yrittäjyyteen, ja nauttia Suomen suvesta. On tietenkin muistutettava, että vastuullisina ihmisinä muistamme sitten noudattaa tunnollisesti ”jos otat et aja, jos ajat et ota –politiikkaa”. Eli joko kotiinviemispullot sitten kotiin saakka, tai jos jäädään maistelemaan tilan viinejä paikan päälle,niin kuski mukaan.

Mitä on tilaviinit?

Tilaviinit ovat suomalaisista marjoista ja hedelmistä käymisen avulla valmistettuja marja – ja hedelmäviinejä.Tilaviinituottajat saavat myydä alle 13 til - % alkoholia sisältäviä tilaviinituotteita viinitiloilta, valmistuspaikan läheisyydessä. Tätä väkevämpiä tuotteita saa vain anniskella tilan anniskelupaikassa.

Kotimaisesta viinintuotannosta kiinnostuneet voivat tutustua aiheeseen ja kohteisiin lisää netissä:



   Nautitaan Suomen suvesta, raikkaista puhtaista mauista ja kesästä!












 ( Tämän jutun olen kirjoittanut ja se on julkaistu Lo'carissa numero 2/2012)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti