lauantai 21. huhtikuuta 2012

Keväistä lauantaipäivää kaikille:)

   Tuleehan se sieltä kuitenkin, se kevät, vaikka meinaa ensin vähän ujostella ja vetäytyä vielä talven voimakkaan selän taakse piiloon...pienen houkuttelun jälkeen pilkistää päänsä esiin ja rohkenee näyttäytyä, mutta vain vähän kerrallaan.

Kevät tuo tullessaan erilaisia kiireitä, mutta kun päivät ovat pidempiä ja valoisampia,niin unen tarvekin on vähäisempi ja silti tuntee hyvin ehtivänsä. Nyt pitää pikkuhiljaa aloittaa uusimman yhdistyksen lehden tekeminen juttujen osalta, keräämään materiaalia ja ottamaan valokuvia. Koulu tuo omat kiireensä, ensimmäinen lukukausi jo loppusuoralla ja sitä mukaa kokeita tulee enemmän ja erilaisia etätehtäviä ym. asiaankuuluvia vastuita.
Tämän päivän blogikuvakin kertoo, mitä nyt opiskellaan.....juomatietouden kokeeseen, alue on laaja ja käsittää paljon kaikenlaista, joten siihen on hyvä valmistautua jo hyvissä ajoin,että tulokset ovat toivottuja. Itse kokeen lisäksi on samasta aineesta edessä vielä iso etätehtävän teko, joten ei lopu kyllä tekeminen kesken, mutta eipähän käy aikakaan pitkäksi.
Mutta mitäs viiniopintoja ne sellaiset on, joissa ei pääse sitten maistelemaan niitä...ennenkuulumatonta!!! Joten mie sitten korkkasin oman kevääni hankkimalla tämän kevään ja kesän ekan rose-viinipullon- ja onkin raikas ja miellyttävä tuttavuus.
Oma alkoholinkäyttöni on kyllä aina ollut äärettömän vähäistä ja pysynyt nimenomaan tällä viinilinjalla, ja kesällä saunan päälle lonkero tai siideri - kuulutan perään vastuullista käyttämistä ja fiksua alkoholikulttuuria, jossa Suomessa on vieläkin paljon opittavaa....
Keväällä ihmiset alkavat mennä mökeilleen ja grillailemaan, ja mukaan tulee tietenkin juotavaa.....on yksi asia,jossa minulla on täydellinen nollatoleranssi, ja se on se, että pysy pois sieltä ratista jos otat yhtään mitään!!!!!!!! Sama pätee tietty myös veneilijöille, miksi ei meille pyöräilijöillekin - mutta useimmiten sellainen hieman liikaa nautiskellut pyöräilijä ei aiheuta harmia kuin itselleen kuukahtamalla johkin ojan pohjalle - mutta silti!!!
Jos otat, et aja - jos ajat,et ota!!!!!!!
Kauniista säästä saa ja pitääkin nauttia, mutta senkin voi tehdä fiksusti ja pysytellen kohtuudessa...mutta tämä tästä saarnasta tällä erää:))

Jos nyt sen verran pysytään viellä tuolla tiellä, niin minulla olisi autoilijoille kaino pyyntö, ja luulenpa että tähän yhtyvät mielellään muutkin pyöräilijät:
"    Olkaa niin kilttejä, että kierrätte meidät pyöräilijät vähän kauempaa kun ohitatte meidät, ettei lähde ne polvilumpiot matkaan mukaan!!!!! Meitä alkaa olla nyt enemmän liikenteessä myöskin kun on kevät ja kesä tuloillaan, ja kun me ollaan pienempiä,meillä on hitaampi vauhti ja teillä raskaat kulkuneuvot, niin aikalailla jäämme kyllä heikommaksi lenkiksi, kun niitä törmäämisiä tulee....kyllä me pyritään ajamaan niin paljon kuin mahdollista siinä tien laidassa, mutta aina se ei ole mahdollista teiden huonon kunnonkaan tms takia...mutta pyrimme pysymään omalla reviirillämme, voisitteko te sitten mennä vähän kauempaa tosiaan ohi??
Nöyrä kiitos!!!!! :) "

      Myös ihmisistä huomaa kevään tulon.....hymyillään enemmän, jutellaan enemmän, jopa vieraiden kanssa ( wow!! ), ja kuvioon tulevat kesäiset kevyemmät asustukset ja pieni flirtti..kaikilla on kevättä rinnassa - jäätelöä alkaa kulumaan ja terassit aukeavat...tyttöjen perään vihellellään ja prätkät kaivetaan talviteloilta....
Nautitaan - eletään tässä hetkessä, nyt...huominen tulee kun on tullakseen ja eilinenkin jäi jo selän taakse, on tärkeää pystyä elämään juuri tässä hetkessä, tai elämä lipuu sormiesi välistä.
Ne asiat mihin et voi itse vaikuttaa, on syytä unohtaa, ja välttää niistä stressaaminen.
Ne asiat, joihin sie voit vaikuttaa, on niitä,,joihin kannattaa käyttää energiaansa - ja tehdä se positiivisin mielin.
Sinä itse, juuri sinä, voit luoda elämäsi sellaiseksi kun haluat, sellaiseksi,jossa viihdyt. Kukaan ei tee sitä puolestasi, se on sinun vastuusi ja sinun oikeutesi - joten käytä se! Joudut tekemään töitä sen eteen ,mutta se kannattaa..kun elämässä on siältöä ja siinä viihtyy, niin ne arjen raskaatkin hetket ovat kevyempiä kantaa harteillaan.

  Hymyile, ja anna ilon pulputa sydämestäsi saakka - sillä se leviää silmii ja saa ne tuikkimaan tähtien lailla!!

With love: Mari

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti