keskiviikko 13. helmikuuta 2013










                                                                       Hyvää iltaa kaikille!!!
  
 On se vaan kumma, miten ne parhaat ideat ja inspiraatiot aina tulevat juuri silloin, kun pitäisi käydä nukkumaan, tai jopa silloin, kun olet umpiunessa....niinhän mulle on viimeaikoina käynyt, ja näyttää vahvasti siltä,että tämäkin ilta menee huomisen puolelle,ennenkun Nukkumatti saapuu hiekkoineen kylään.
Mutta kuten voitte blogin kuvista nähdä, täällä minä villasukat jalassa teetä hörppien lueskelen karttoja ja tutkiskelen taas kerran kiintoisia kohteita kyläilylle, kun lähden tätä maata polkemaan ristiin rastiin.

     Kuumeisena odotan lumien sulamista, ja että saan punaisen paholaisen tip top kuntoon ja kanssani nielemään kilometrejä. Kyllä tässä maassa polkemista riittää, ei lopu tiet kesken.

 Kesän isoa reissu reittisuunnitelman osalta alkaa siis tosiaan olla valmis, mutta mähän en koskaan mitään kiveen hakkaa,joten pieniä liikkumavaroja siellä aina on suuntaan os toiseenkin.
Aikatauluja minulla ei ole lainkaan, en katso kelloa enkä omista kalenteria - nukun kun nukuttaa ja ajan vaikka yöllä - ainakin Lapin valoisat yöt ovat jo sellainen kokemus itsessään, että niitä on päästävä yön hiljaisina hetkinä rauhassa ajelemaan.

   Myös kevään reissut alkaa olla katseltuna, nekin toki pienellä liikkumavaralla. 1-2 yön reissut tulevat ainakin näillä näkymin kohdistuvan seur.paikkoihin: Hanko, Porvoo, Suomenlinna( Helsinki) ja Tampere.
Noiden lisäksi sitten eripituisia päiväretkiä, ja ne jo klassikoiksi muodostuneet traditiot eli: Inkooseen kevään ensimmäiselle jäätelölle, Mustion Linnaan, Fiskarsiin ja Lohjansaareen...

        Kevään ja kesän aikana siis haluan vierailla mahdollisuuksien mukaan niin paljon kuin mahdollista erilaisilla tiloilla, lähiruoka ja pientuottajat erityisesti ovat minun sydäntäni lähellä olleet jo vuosia kera maatiaisrotuisten kotieläintemme, mutta ylipäätään Suomalainen maatalous ja sen säilyminen on tärkeää.
Torit, kauppahallit, suoramyyntitilat, pikku putiikit ym ym....ovat kohdelistallani kun matkaa teen.
Maatilamatkailuyritykset varmasti saavat huomioni yhtä lailla, ja tulen telttailun ja hostelleiden ohessa käyttämään maatilamatkailupalveluja.

     Pyöräily luonnollisesti on se kesän laji, mutta koska tästä on nyt tarkoitus tehdä unelmieni matka, once in a lifetime tapahtuva elämys, haluan tuoda mukaan muitakin tapoja liikkua:

 - nousta Suomenhevosen selkään ratsaille
 - meloa kajakilla saaristossa
-patikoida esim. Haltilla tai Kolilla

     Ja nyt siihen suurpiirteiseen reittissuunitelmaan:

Ideana on ajaa länsirannikkoa ylös ja itärajaa takas alas kotiapäin - tämä näin hyvin karkeasti sanottuna.
Matkaan mahtuu pieni pala pohjoista Ruotsia, 3 pientä pätkää pohjoista Norjaa ja siellä yksi valassafari, Saimaata ja Hämeen härkätietä. Loppuna kuin sokerina pohjalla on sitten rakastamani Ahvenanmaa pohjoisesta etelään, ja uutena eksoottisena kohteena pieni Utön saari.

Tuo oli siis sellainen lavea matkasuunnitelma, tarkemmaksi se sitten tulee ajellessa, joten kannattaa pysyä kuulolla viimeistään siinä vaiheessa,kun etelästä alkaa lumet sulamaan.

  Tuonkin reissun jälkeen on jo uusia suunnitelmia, mutta niistä vaikenen toistaiseksi...pyöräilyyn nekin toki liittyvät -ja ruokaan ja luontoon....mutta ei vielä paljasteta kaikkea:)

    Nyt nukkumaan - iloisin mielin ja positiivista energiaa uhkuen - tästä tämä lähtee.....

  T.Mari


ps. Ai niin..kun kerta lähiruoka tuli puheeks,niin laitan tässä tällaisen linkin...Lohjalla on n.40 000 asukasta ,ja löytyy tällainen yhdistys kaikille lähiruoasta kiinnostuneille ihmisille, itsekin siihen nyt pääsin kunnolla tutustumaan.

http://lohjanlahiruoka.fi/



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti