perjantai 25. marraskuuta 2011

Muutoksia politiikkaan, vaihtuvuutta vallan kahvoihin

( Tämänkin jutun kirjoitin ja se julkaistiin useassakin eri lehdessä edellisten presidentinvaalien alla...hassua se,että helppo vieläkin allekirjoittaa toi allaoleva juttu,ei ole ainakaan ton suhteen ajatukset muuttuneet)

               Presidentin vaalit ovat lähestymässä, ja vaalikampanjat käyvät kuumina. Keskustellaan presidentin vallan vähentämisestä,pitäisikö liittyä Natoon jne…
Minun mielestäni meidän maassamme on liikaa “ leipäpolitiikkoja”. He ovat jo niin kauan roikkuneet mukana niin eduskunnassa,kuin osa myös kunnallispolitiikassa,että ovat jo etääntyneet kokonaan normaalielämästä ja sen mukanaan tuomista erilaisista haasteista.
Miten voi ajaa eteenpäin kansan asioita , kun itse on niistä erkaantunut ja elää arkadianmäellä äänestysnappeja painellen tylsistynyt ilme kasvoillaan?!
Ihmisiä ne politiikotkin ovat. Totta. Syövät ja käyvät vessassa kuten me muutkin, no se nyt on selvää.
MUTTA – koska kaikkien meidän päivittäisistä asioista päätetään kuitenkin enimmissä määrin juuri eduskunnassa,on sinne saatava suurempi vaihtuvuus. Päättäjiin kuuluisi saada ihmisiä muistakin kuin ex –huippu-urheilijoista, - syksyn sävel voittajista ja – misseistä.


Presidentin kausi voisi hyvin kestää 4 vuotta,ja korkeintaan kaksi kautta peräkkäin / presidentti. Vaikka presidentiltä ollaan koko ajan vähentämässä valtuuksia,niin tuo edm. muutos aiheuttaisi ainakin sen,että vuosittaiset linnan juhlat kokisivat piristysruiskeen kun linnan isäntänä ja emäntänä eivät toimisi liian pitkään samat naamat.


Myös eduskuntaan saisi hieman tarmokkuutta ja tuoretta verta,kun sielläkin laitettaisiin kahden kauden jälkeen edustajat huilimaan yhdeksi kaudeksi,ja kertailemaan 4ksi vuodeksi mitä on elämä eduskuntatalon ulkopuolella. Pakollisen huilikauden jälkeen kyseiset edustajat voisivat halutessaan asettua taas ehdolle eduskuntaan, jos normaali elämä on käynyt liian jännittäväksi ja kaipailee taas turvallisten Arkadianmäen seinien tuomaa rauhallista mieltä.


Päällekkäisyydet tulisi myös karsia pois. Jos olet kansanedustaja,et pyri kunnanvaltuustoon ja päinvastoin.
Tällä muutoksella vältetään turhat poissaolot eri istunnoista,sekä se,että ei voi hakea istuntopalkkioita ravaamalla kahden kokouspaikan välillä ja painamassa osallistumisnappia,jonka jälkeen voikin poistua paikalta toiseen kokoukseen.
Vastuuta ja työtä riittää aivan varmasti yhdelle ihmiselle,kun hoitaa edes sen yhden työsarkansa kunnolla.


Uusia kasvoja tarvitaan mukaan päättämään meidän kaikkien yhteisistä tärkeistä asioista,jos siihen annetaan paremmat mahdollisuudet.


Nyt vaan reippaasti politiikot kierrätykseen..konkarit vaihtopenkille huilaamaan ja uudet mukaan yhteiskuntamme tärkeisiin tehtäviin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti