keskiviikko 24. lokakuuta 2012

" Antaa hyvän kiertää - pyöräillen kohti parempaa huomista "










" Antaa hyvän kiertää - pyöräillen kohti parempaa huomista " - sivut löytyvät myös facebookista tämän linkin kohdalta:

http://www.facebook.com/AntaaHyvanKiertaaPyoraillenKohtiParempaaHuomista

Polkupyörä - kulkuneuvo
pyöräily - tapa liikkua paikasta A paikkaan B

Pyöräily on ekonominen tapa liikkua, ja aivan ehdottomasti ekologinen, kyllä ympäristö kiittää heitä,jotka näin kulkevat.
Pyöräily on loistava tapa pysyä kunnossa, matka etenee ja maisemat vaihtuvat sopivaan tahtiin.
Pyöräilyä voi harrastaa yksin ( kuten mie ), tai yhdessä - se sopii kaikille tenavista seniori-ikäisiin.
Pyöräilyä voi harrastaa ympäri vuoden - jopa Suomessa, ja talvipyöräilyn otan minäkin nyt mukaan ensimmäistä kertaa elämäni aikana - ja siitä tuleekin jännää:)))

   Pyöräilyyn voi yhdistää lukuisia eri harrastuksia: telttailun, valokuvauksen, marjastuksen, matkailun niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, ruokakulttuureihin tutustuminen ym ym ym......

   Matka etenee sopivan joutuisasti,että ehtii päivässäkin yllättävän pitkälle halutessaan.Kuitenkin se vauhti on sopivan rauhallista, että pystyy paremmin nauttimaan ympäröivästä luonnosta: ojien varsien kukissa kirmailevista perhosista, laulavista linnuista, pellolla loikkivasta jäniksestä, laiduntavista hevosista jne jne...

  Pyörällä pääsee oikeastaan ihan minne vaan,mihin haluaa,ns. off the beaten path, eli pois niiltä yleisiltä vilkkailta teiltä ja seikkailemaan sinne,missä elämä maistuu makeilta mansikoilta, ja missä ilma on raikas hengittää....Ja tietähän riittää polkea - ihan kuskin kunnon ja halujen mukaan.
   On ihana pysähtyä välillä pitämään taukoa johonkin puun juurelle...kaivaa kassista termari ja juoda kahvit ja syödä eväsleivät - jatkaa sitten taas matkaa......

  Pyöräily on muutakin kuin se alla oleva kulkuneuvo ja tapa liikkua, se voi olla intohimo ja elämäntapa - siihen voi jäädä pahastikin koukkuun, mutta se on aika hyvä riippuvaisuus:)

  Minun Nishiki city hybrid 351 on hankittu v. 2006, ja sitä on huollettu ja tuunattu suurella sydämellä,ja se kulkee kuin ferrari, se on unelma kumppani niin kauppareissuille kuin pidemmillekin retkille....se on sukkela kuin salama asfalttisella maantiellä,ja sitkeä pikku työjuhta kuoppaisemmassakin maastossa.
Parin viikon päästä se pääsee taas kunnon talvihuoltoon, ja nyt se saa todellakin allensa aivan upouudet nastarenkaat ja jarrupalat, joten seikkailumme voivat jatkua talvellakin - kunhan ensin opettelee pystyssä pysymään:)))

  Tässä blogissani tulen jatkossakin kirjoittelemaan tuntojani kaiken maailman asioista,mutta yhtä lailla se tulee toimimaan myös tuon pyöräilyharrastukseni ja siihen liittyvien juttujen kerrontapaikkana.....kuten myös ylläoleva facebook linkkikin.....

  Ideoita minulla riittää niin talven kuin tulevan kevään ja kesänkin varrelle....ensi kesänä on ainakin Utön saari uusi kohde,jonne matkustan punaisen paholaiseni kanssa....loppukesästä on aikomus lähteä myös ulkomaille,kohteena joko Viro tai Gotlanti......mutta sinne on vielä pitkä aika.....oikealla pukeutumisella ja oikealla asenteella voi saada paljon irti myös loppusyksystä ja talvesta - ja sitähän meidän maassa riittää....jotren jos jäis jo nyt kevättä odottelemaan, siitä tulisi piiiiitkä odotus - ja tunnetusti, kärsivällisyys ei kuulu minun hyveisiini:)))

   Palataan taas linjoille paremmalla aikaa....antaa pyörien pyöriä ja hyvän kiertää...:))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti