tiistai 23. tammikuuta 2024

Herkullisia kahvihetkiä Kuopiossa, osa 2






 Herkullisia kahvihetkiä Kuopiossa,osa 2



  Kuopio hemmottelee upean luonnon lisäksi myös hurmaavilla, uniikeilla kahviloillaan kaikkia herkkusuita ja tällä kertaa esittelen niitä kaksin kappalein .


          KAFFETERIA MUMMOLA


Aivan mualiman navan eli Kuopion torin välittömässä tuntumassa on kahvila, joka on nimensä mukaisesti kuin käynti mummolassa ; kotoisa, lämmin ja kutsuva .

Jos sattuu olemaan vähän äkkiväärällä tuulella , niin kahvilaan astuessaan hymy leviää väkisin huulille ja känkkäränkkä jää ulos .

Keilatalossa, eli Puijonkatu kaks-seiskassa sijaitseva tunnelmallinen kahvila on ollut todistamassa myös elämän tärkeitä juhlahetkiä ; ristiäisistä valmistujaisjuhliin ja häihin saakka.

Sinne voi poiketa myös juhlimaan ihan vaikka maanantaita, tai naapurin papan kissan nimipäiviä - aina olet yhtä tervetullut.
Mummolasta saa myös aamupalaa ja lounasta , kannattaa seurata esim.heidän facebook-sivujaan, jonneka tulee aina viikon lounasherkut esille.

Kahvilan herkut on taiottu alusta loppuun Mummolan omassa keittiössä, raaka-aineet ovat laadukkaita ja tuoreita.
Ja se asiakaspalvelu - noh, sehän on välitöntä, leppoisaa ja ystävällistä .Eipä siis ihme ,että ne känkkäränkät jää suosiolla ulos - siinähän voisi muuten vaikka vahingossa leppyä paatuneinkin hapatus.

Lisätietoja Kaffeteria Mummolasta löytyy heidän kotisivultaan ja mm.facebookista, linkit alla:


https://kaffeteriamummola.fi/?fbclid=IwAR0CQypUgsWsj74DrKFiAbahRt1WhVCgXDpGkPtwfoa2BZ7sHFLxiJIwgCE

https://www.facebook.com/kahvilamummola







          AMALIA'S HOME & CAFE


  Kuopion rautatieasema pitää sisällään varsinaista helmeä : Amalia's Home & Cafe on paikka, jossa nostalgia ja moderni iskevät kättä päivää sulassa sovussa tiivistyen harmoniseksi kokonaisuudeksi.
Amaliassa voit ostaa kauniita sisustustuotteita, nauttia herkullisen aamiaisen , tai lämmittää sielua istahtamalla viihtyisään oleskelunurkkaukseen herkullisen haudutetun teen ja talossa leivottujen lämpimäisten kera ja kaivaa esiin hyvän kirjan tai sukankutimet.

Minä herkuttelin chili-kaakaolla ja suppilovahvero-poropiirakalla .

Ottaen huomioon sijainnin, tämä on loistava paikka täyttää kupua ennen junamatkaa tai tuoda vaikka se treffiseuralainen kahville ilman pelkoa painostavasta tunnelmasta : paikan viihtyisä ilmapiiri keventää jännittynyttä tunnelmaa  , ja jos treffit ei mene putkeen, niin siitä on helppo kipaista asematunnelin kautta pakoon takavasemmalle 😁🤭😉


Amaliasta lisää näistä linkeistä:


https://www.amaliashomecafe.fi/
https://www.facebook.com/amaliashomecafe


       









Loppukaneetti

Molemmat näistä kahviloista sekä jo aiemmassa blogissani mainitsemani kissakahvila Tiramisu ovat juuri sellaisia paikkoja, jotka puhuttelevat minua aivan erityisen paljon.
Kaikkia näitä paikkoja yhdistää persoonallisuus, ne ovat hyvin uniikkeja ja niiden seinien sisälle on ammennettu selkeästi valtava määrä rakkautta ja halua tehdä jotain omaa ja tehdä se hyvin.
Suosittelen lämpimästi käymään näissä paikoissa  ja tukemaan tällaista yrittäjyyttä - ne ovat todellisia helmiä yhteisöissään, mihin ovat asettuneet ❤️


Allaolevat kuvat( kuten kaikki muutkin valokuvat täällä blogiteksteissäni ovat minun itseni ottamia )  olen ottanut Kaffeteria Mummolasta :







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti