lauantai 6. huhtikuuta 2024

Avoin kirje hallitukselle

 Avoin kirje Pääministeri Petteri Orpolle ja koko hallitukselle


     Tämä 1.4 voimaan tullut   lakimuutos 300 euron suojaosuuden poistamisesta työmarkkinatuessa  vaikuttaa niin  minun, kuin satojentuhansien muidenkin  mahdollisuuksiin tehdä lyhyitä työpätkiä .

Kun lisäksi lyhytkin keikka aiheuttaa sen, että työmarkkinatuki menee manuaaliseen käsittelyyn ja niiden vähienkin tulojen saanti voi venähtää usealla viikolla, niin tämä kankea järjestelmä ei mitenkään  tarjoa porkkanaa ja kannusta työn vastaanottoon, päinvastoin.

Niitä kokoaikatöitä EI ole kaikille halukkaille edes tarjolla, ei ole kyse siitä, että ihmiset ei haluaisi niitä tehdä.
On myös paljon ihmisiä, jotka eivät pysty tekemään kokoaikatöitä, esim.sairauden takia , mutta voisivat tehdä nimenomaan lyhyempiä päiviä ja viikkoja .

Monella eri alalla on keikkoja ja lyhyempiä  työpätkiä tarjolla ....niidenkin  vastaanottaminen tällä järjestelmällä on todella vaikeaa, ja senkin  työn vastaanottaminen nyt vaan vaikeutuu, ei helpotu !!

  Teillä tuntuu olevan se lähtökohtainen ajatus, että ihmiset ovat laiskoja vätyksiä , ja kun heiltä viedään " helppo" raha pois, niin kaikki mystisesti saavat välittömästi kokopäivätyön kun vähän " kannustaa".

On surullista , että teidän hallituksenne kaikki leikkaus - ja sopeutuspäätökset osuvat pienituloisiin ihmisiin.
Tämä on toki erinomainen keino jakaa kansaa kahtia, saada aikaan perinteinen luokkayhteiskunta ( ellei se sitä jo ole) , ja aiheuttaa levottomuuksia .

Jatkuva taloudelllinen ahdinko vaikuttaa mielenterveyteen,  ja krooninen stressi myös fyysiseen terveyteen - nämä yhdessä eivät  mitenkään edesauta työkunnon ylläpitoa. 

   Politiikka -sana juontuu antiikin  kreikan kielestä sanasta politikos " kansalaisia koskeva".
Mutta toisaalta - empatia ei kuulu politiikkaan ..vai miten se menikään ...🙄

  Anneli Laulumaa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti