torstai 28. maaliskuuta 2013

Kauneus on katsojan silmissä - oikeus ikääntyä kauniisti ja kunniakkaasti...vai onko sitä??








           Nyt kun alkaa olla aika lähelle 43 vuotta takana tätä elettyä elämää, ajattelin pureutua aiheeseen ,joka on kyllä jo pidemmän aikaa mielessäni ollut.
Se on nimittäin tämä ikääntyminen - tai lähinnä se lähes sairaalloinen ikuisen nuoruuden palvonta - hinnalla millä hyvänsä.
Eihän se tietenkään minulle kuulu, mitä ihmiset tekee ja mihin rahansa pistävät, tai miltä haluavat näyttää.
Mutta -  koska Suomessa on edelleen sananvapaus, ja koska minulla edelleen on mielipiteitä ja ajatuksia yhdestä jos toisestakin asiasta, niin avaudutaanpa nyt sitten tästäkin.

      Tämä maailma on pullollaan silikoneja, tekoripsiä, rakennekynsiä, muotiluomuksia, meikkejä ym ym ym....
Lehtihyllyt pursuavat erilaisia naistenlehtiä, ja kansissa poseeraa upeat huolitellut nuoret naiset. Kauneudenhoitovinkit liittyvät ryppyjen peittämiseen tai harmaiden hiusten piilotteluun jne jne.....

     ÄLKÄÄ nyt käsittäkö mua väärin - ei ole mitään pahaa pitää itsestään huolta ja hoitaa terveyttään. Päinvastoin - se on aivan normaalia, ja jopa erittäin suotavaa.
Mutta missä se raja tulee vastaan???? 
Se on tietysti myös yksilöllisistä, aika pitkällekin, mutta minulla on oikeasti alkanut tökkimään tämä varsin pinnallinen ja ulkonäköön ja ikuiseen nuoruuteen painottava yhteiskunta.

     Samaan aikaan kun politiikot nostavat eläkeikiä, yritykset ja työnantajat keksivät kukin omilla tahoillaan ideoita palkata riveihinsä nuoria ja kauniita ja komeita, ja siellä yt- neuvoitteluissa ja työhaastatteluissa ne enemmän ikää omaavat eikä ehkä ulkoisesti niin edustavat ihmiset jäävät kyllä nuolemaan näppejään, vaikka olisivatkin parempia siinä työssä...
Tietenkään tuollainen syrjintä ei lain mukaan ole sallittua, mutta ainahan löytyy hyviä syitä, miten asian saa hoidettua joutumatta lakitupaan.

       Media suorastaan tihkuu seksiä, vähäpukeisia naisia - milloin myymään autoja, milloin muotia, milloin mitäkin.

   Mitä vikaa on oikeasti ikääntymisessä??? Kun se tulee meillä kaikilla auttamatta vastaan??? Ei siinä ole mitään pahaa, ei mitään hävettävää. Miksi niitä ryppyjä on oiottava jollain botoxilla tai turvotettava huulensa aivan epänormaalin näköisiksi? Miksi ne rinnat on pumpattava täyteen silikonia?

   Miksi ei voi ikääntyä rehellisesti? Arvokkaasti? Tyylikkäästi, kantaen itseään ylväänä kuin kuningatar, ollen itsestään ylpeä juuri sellaisenaan - harmaata ohimoilla ja silmien ja suun ympärillä juonteita koetusta elämästä?

    Kyllähän itsestään voi ja pitääkin huolta pitää, mutta sen voi tehdä aivan luomuna: nukkuu hyvin, syö terveellisesti , liikkuu riittävästi ja ei tupakoi, sekä käyttää joko vähän tai ei lainkaan alkoholia.

  Ja kyllä minä olen sitä mieltä, että saunanraikas Suomi -neito on kauneimmillaan juuri niin - saunasta tulleena, puhtoisena ja raikkaana, ei siinä mitään krumeluureja tarvita.

    HYMY - hymyilevä ihminen on aina kaunis! Sellainen sydmämestä lähtevä aito hymy, joka leviää silmiin saakka ja saa ne kimaltelemaan, se on kauneutta parhaimmillaan.

Raskaana oleva nainen on kaunis - hän hehkuu äitiyden tuomaa hohtoa - entäs sitten jos on jalat turvoksissa, ja raskausarpia maha ja reidet täynnään - se kuuluu osana äitiyteen.

      Myös miehillä on nykyään enemmän ulkonäkö paineita, ja kauneusklinikoilla löytyy hoitoja jos jonkinlaisia myös heille..milloin yritetään epätoivoisesti kasvattaa tukkaa,vaikka ei siinä kaljuuntumisessakaan ole mitään pahaa. Ja ryppyjä oikovat myös miehet, ja tummentavat hiuksiaan ,ettei ne harmaat vaan pääsisis näkymään....

    Oi aikoja, oi tapoja......

   Kauneus on katsojan silmissä, ja makuasioista ei voi kiistellä. 
Silti väitän, että kyllä tämä yhteiskunta on uhkaavasti menossa tässä pinnallisuudessa ja ulkonäköön painottavassa toiminnassaan vaarallisille vesille.

    Paineet alkavat jo pienillä lapsilla, syömishäiriöt ovat kasvaneet räjähdysmäisesti, ja se oma kuva ja oma minän luominen näiden ympäristön paineiden alla on vaikeaa, ja haastavaa.

     Ollaan ylpeitä siitä, mitä me ollaan, juuri tällaisenaan, suoraan saunasta tulleina - raikkaina ja luonnollisina. Annetaan sen iän tulla, ei piilotella sitä, ollaan siitä ylpeitä ja kannetaan se kunniakkaasti.

    Lämmöllä: Mari

   Minä olen kuin laadukkaat punaviinit, paranen vain kypsyessäni - saan enemmän syviä sävyjä, enemmän luonnetta ja karaktääriä - sydämessä  kuplii riemukkaana cavan lailla nauru ja ilo <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti