sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Politiikkaa,puutöitä ja kyläjuhlia 25.6.2016

Politiikkaa, puutöitä ja kyläjuhlia 25.6.2016

  Aurinkoista ja lämmintä juhannusta ☀☀❤!!!!!!

Ja heti kun muistan......wuhuuuuuu☺⚽🍀 - hyvä Irlanti, kerrassaan mahti juttu kun voittivat Italian ja pääsivät jatkamaan turnausta, täällä Irlannissa kyllä on tuuleteltu oikein huolella tuota voittoa.
Sunnuntaina onkin sitten matsi Ranskaa vastaan, tiukka peli tulee kyllä.
Ja mahtavaa, että Islannin komistuksetkin pääsivät jatkoon 😘
Ihanaa, kun ns. pienet maat tulevat ja voittavat jalkapallon perinnemaat, tekee hyvää koko lajille, säilyy vaihtelevuus ja lajin kirjo.

  Kävin aamulla vielä verstaassa hiomassa ja lakkaamassa airot ja lattialankut, ja minussa on herännyt sisäinen puuseppä ja maalaaja ☺.
Nautin todella tuosta upean veneen käsittelystä, ja puun tunnusta käsien alla ⛵.
Isäntä telkesi minut verstaaseen 😄😄..epähuomiossa ja ajatuksissaan oli vetänyt ulkopuolelta oven säppiin ja sitä ei saanut millään sisältäpäin auki.
Aloin jo katselemaan vaihtoehtoista ulospääsytietä, mutta onnekseni naapurin papan avustaja Dave oli liikekannalla ja pelasti minut pinteestä.
Isäntä pahoitteli kyllä vuolaasti ja oli kovasti nolo kömmähdyksestään, sattuuhan noita.

  Kohta lähden kylätalolle, kun puoliltapäivin pitäisi alkaa jo tapahtumat ja luvassa myös  livemusaa.🎻🎶🎸☺
Tätä päivää olen odottanut, samoin kuin sitä, että pääsen maalaamani purjeveneen kyytiin merelle.
Aamulla sateli vähän, mutta nyt näyttäisi hieman kirkastuvan.
Kirjoittelen sitten illalla lisää päivän tapahtumista, ja palaan kommentoimaan myös naapurimaan Britannian lähtöä EU:sta.
By the way, onneksi sain mahtumaan jalkaani viime syksynä Tanskasta ostamani farkut, ne toimii minun mittarina siitä, onko tarpeen tarkastaa syömisiäni ja liikunnan määrää.
Lenkkien määrää voisi taas lisätä pikkuhiljaa, ja tehdä yhden kympin lenkin ainakin viikossa.
Mutta ei täällä ihan olla laiskoteltu kuitenkaan, ☺.
Paree lähtee kalpsimaan pikku hiljaa etten missaa lampaiden kerintä kisaa 😄.

       Olipas mukava päivä, ja sääkin suosi☀, ihmisiä oli liikkeellä, niin paikallisia kuin turistejakin.
Pääsin katsomaan korin punontaa, villan käsittelyä ja kehräystä ja tietysti lampaan kerintäkilpailua, joka käytiin käsipelin perinteisillä kerintäsaksilla, mitä tehdään paljon edelleenkin, varsinkin saarilla.
Lampaat Inishturkissa ovat enimmäkseen ns. Black-faced rotua, joka on omiaan karuilla kallioisilla saarilla. Nämä lampaat ovat lihansa puolesta hyviä, villaa varten Texelit parempia, mutta ne vaativat isommat rikkaammat laitumet.
Olihan sitä mukava katsoa, homma kävi sukkelasti eikä lampaatkaan saaneet kerintävammoja.
Kiva oli rupatella kyläläisten kanssa oikein kunnolla, ja päivän kruunasi herkullinen päivällinen kylätalon ravintolassa, jonka isäntäni minulle tarjosi kiitoksena ahkerasta työstä veneen parissa.
Koska saan täällä kotosalla niin hyvää kalaruokaa, niin tilasin kanaa ja vuohenjuustoa pestolla, slurps 😛.
Lämpöä täällä tänään ehkä parhaimmillaan 16C, eikä harmittanut yhtään kuulla, että siellä kotimaassa hellelukemia, on ollut vissiin muuten niin kivaa että säillä ei ole juuri ollut niin paljon vaikutusta fiiliksiin.
Tosin jos olisin ollut nyt kotona ja lämpöä olisi ollut tuo sama 16C niin olisin tod.näk. aikalailla kettuuntunut ☺.
Mutta olen aidosti iloinen poikani ja niiden ystävien puolesta, jotka itseni lailla pitävät lämmöstä ❤☀.
Ehkäpä piipahdan Irlannista lähdettyäni jossain, jossa olisi vähän hellettä luvassa minullekin, niin saisin käydä vaikka hellemekossa kävelyllä tai muuta kivaa.
Välillä tekee mieli kotiin jo tämän paikan jälkeen, enimmäkseen ei yhtään tee mieli palata.
Katotaan nyt.....


  Ei varmaan yllätys, että aika monien keskustelun aiheena oli tänään täälläkin tuo Britannian äänestys lähteä EU:sta.
Täällä Irlannissa varsinkin se vaikuttaa erityisen paljon, sillä Irlanti vie paljon erilaisia maataloustuotteita Britanniaan. Ja tietenkin yhteinen maaraja Pohjois - Irlannin kanssa ja mahdolliset uudet tullimaksut ja muut muodollisuudet hankaloittavat kovasti kaupankäyntiä ja liikennettä.

Skotlantilaisista yli 62% äänesti EU: hun jäämisen puolesta, ja saivat nyt mahdollisuuden uuteen itsenäisyysäänestykseen, joka menee varmasti läpi tällä kertaa.
Edellisen äänestyksen alla Skotlantia nimenomaan uhattiin sillä, että se putoaa EUsta ja joutuu jonon hännille uuden EU hakemuksensa kanssa, tämä oli suuri syy miksi Skotlanti ei itsenäistynyt vielä 2014.
Nyt kun Britannia eroaa EU:sta vastoin Skotlantilaisten tahtoa, niin heillä on oikeus nostaa itsenäisyys äänestys uudestaan pöydälle, ja näin tulee käymään.
Itse soisin mielelläni Skotlannin ottavan eron Britannian ikeestä ja pääsevän omilleen, jää nähtäväksi minkälaisia ratkaisuja pohditaan Pohjois -Irlannissa, sillä enemmistö sielläkin halusi jäädä EU:hun.EU:n hyödyt ovat kuitenkin selkeästi suuremmat varsinkin Skotlannille kuin jäsenyydestä aiheutuvat haitat.

  Toisaalta nostan hattua sille, että Briteille annettiin mahdollisuus äänestää tästä asiasta, vaikkeivat kaikki tuntuneet edes tajuavan mistä äänestivät ja mitkä seuraukset sillä voisi olla.
Vaikea nähdä Suomen politiikan valtahahmojen antavan tätä tilaisuutta äänestää asian tiimoilta, sillä melko varmaan tulos olisi samaa luokkaa kun nyt Britanniassa....sepä siitä demokratiasta sitten.

On aivan selvää, että idealistinen hanke Euroopan Uniosta natisee liitoksissaan, ja Britannian kaltainen suurmaa kun lähtee unionista, niin se kertoo volyymejä siitä, että joku mättää ja pahasti.
Jää vain nähtäväksi, ehkä vuosienkin päähän, mitkä vaikutukset tällä on maahan itseensä, heidän naapurimaahan Irlantiin ja ylipäätään koko EUn rakenteeseen ja tulevaisuuteen.
Kun äänestystuloksia oli laskettu ja tutkittu tarkemmin, niin varsinkin nuoremmat ihmiset ja Lontoo olivat EU:hun jäämisen kannalla. Vanhempi väki ja Pohjois-Englanti olivat lähtemisen kannalla, ja sukupolvien välinen kuilu srkä maaseudun ja kaupunkiväestön kuilu kasvoi vähän lisää.

Tätä koko Brexitiä puidaan varmaan vielä pitkään, ja se voi aiheuttaa domino efektin: näitä EUsta eroamis äänestyksiä voi olla odotettavissa muissakin maissa, ainakin Alankomaat ja Tanska ovat väläytelleet äänestyksistä, tosin ko.maissa tätä ovat kuuluttaneet varsin kansallismieliset puolueet johtuen maidensa pakolaispolitiikasta.

Mitä Suomen tilanteeseen tulee, niin vaikea sanoa.
Olisi kyllä demokratian kannalta jo itsessään oikeudenmukaista, että meillekin annettaisiin oikeus äänestää niin EU:hun jäämisestä tai siitä lähtemisestä kuin myös NATOon liittymisestä.
Tätä tuskin tulee tapahtumaan, koska meidän hallitus on sitä mieltä, että EU on niin hieno hanke, että siitä pidetään kiinni kynsin hampain no matter what happens.....
Toki pakko myöntää sekin, että vaikka tuossa unionissa ongelmansa onkin, niin en tiedä, onko Suomella enää varaa erotakaan.
Sen kyllä tiedän, että Suomen pitää aina pystyä pysymään omavaraisena ruoantuottajamaana, ja siitä ei kyllä saisi yhtään tinkiä.
Meillä ei ole varaa jättää maataloutta tuonnin varaan, eikä siinä olisi mitään järkeäkään.On ehdottoman tärkeää huolehtia siitä, että kotimainen ruoantuotanto säilyy aina.

Suomi ja Irlanti ovat itseasiassa monin tavoin samankaltaisia maita, samat ongelmat tullut EUn myötä ja molemmat pieniä maita paljoltikin riippuvaisia isojen naapurimaidensa oikuista ja tempauksista ( Britannia ja meillä Venäjän tempaukset).

Mutta se, että pystyisikö piskuiset Suomi ja Irlanti eroamaan EU:sta ja pärjäämään omillaan, on kysymys, johon en kyllä uskalla vastata, enkä osaisikaan.
Ja olisiko erosta hyötyä? Jos olisi, niin olisiko hyödyt suuremmat kuin eroamisesta johtuvat haitat?
Näitä pohditaan varmaan Britanniassakin nyt antaumuksella, mutta vaikka maa selviäisikin erosta kohtuu pienellä kriisillä, niin sitä ei voi verrata Suomeen jo maantieteellisten syiden takia.

  Mutta se siitä nyt tällä kertaa....
Minä olen kääriytynyt torkkupeittoon ja varpaita lämmittää rakkaan ystävän kutomat villasukat, tuli rätisee takassa ja iltatee lämmittää sisuskaluja...
Jos huomenna ei tuule liikaa, niin Myrskyluodon Ansku pääsee kalaan 🎣

  Hyvää yötä !

T. Ann O ' Songland

Ps. Tapasin kyläjuhlissa paikallisen miehen, joka oli ollut juuri vuoden Suomessa Espoossa opettamassa puutöitä ala-asteella..oli pitänyt kovasti sekä oppilaistaan kuin myös Suomesta.
Tämän lisäksi myös tapahtumassa olleen korinpunojan siskon mies on kotoisin Ahvenanmaalta, joten maailma on pieni ja matkailu avartaa ❤❤.


Pps. Kirjoitan lähipäivinä juttua siitä, mitä kerron Suomesta maailmalla liikkuessani, en usko olevani ollenkaan lainkaan hullumpi maani edustaja maailmalla - olen kielitaitoinen ja fiksu, avarakatseinen ja varmasti edustan aina kotimaatani parhaani mukaan ja suurella sydämellä.❤




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti